Wij belden aan bij fulltime-mantelzorger Alice Stapel. Op ‘Complimentendag’ brachten wij haar een bloemetje, als eerbetoon aan alle mantelzorgers die de gemeente Zaltbommel kent.

Om beter voor haar moeder te kunnen zorgen, trok Alice met man en kinderen bij moeder in. “Ik moest de hele dag heen en weer tussen de Waluwe en de Aart Robberstraat. Dat ging gewoon niet meer.” De moeder van Alice is 99 jaar, dement en zij kan niet meer lopen.

“Ik verzorg mijn moeder 24 uur per dag, zeven dagen per week. Het is best zwaar, maar wij doen het graag. Het hele gezin helpt mee. Als ik niet thuis ben, zorgt mijn man voor haar. Hij geeft haar pillen, te eten en te drinken. Hij helpt haar op het toilet en legt haar in bed. Laatst logeerde mijn kleinzoon van twee hier. Toen verschoonde ik achter elkaar eerst mijn kleinzoon en toen mijn moeder,” vertelt zij met een brede lach.

Haar moeder in een verpleeghuis, ziet Alice niet zitten. “Dat doe ik haar niet meer aan. Zij is gelukkig hier in haar eigen huis. De levendige omgang met mensen van alle leeftijden doet haar goed.”