Laatste nieuws

Omgevingsvisie raakt PvdA-GroenLinks!

Omgevingsvisie raakt PvdA-GroenLinks!

De Omgevingsvisie gaat over keuzes voor de toekomst die gemeenten maken m.b.t. de omgeving waarin wij wonen, werken en recreëren. Onderwerpen die in een omgevingsvisie aan bod komen zijn – naast wonen en werken – bijvoorbeeld ook: hoe richten we een openbare ruimte...

Lees meer
Ecodorp Boekel als inspiratie voor woningbouw in Zaltbommel!

Ecodorp Boekel als inspiratie voor woningbouw in Zaltbommel!

In Boekel bouwen inwoners gezamenlijk aan een duurzame toekomst! De raad van Zaltbommel kon hiervan kennis nemen tijdens een inspirerend werkbezoek met rondleiding en toelichting afgelopen najaar (18 september j.l.). De initiatiefnemers en toekomstige bewoners houden...

Lees meer
“Dan ga je toch weg bij die zak!”

“Dan ga je toch weg bij die zak!”

Was het maar zo eenvoudig! En daarom: wat goed dat een campagne als ‘Orange the World’ in het leven is geroepen door de Verenigde Naties. Overdreven? Niet meer van deze tijd? Nee! Het is nog altijd zó nodig aandacht te vragen voor vrouwen en meisjes die met geweld...

Lees meer

Waar we voor staan

VERBINDING TUSSEN INWONERS

De Bommelerwaard is van ons allemaal. Wij willen dat verschillende groepen die in de Bommelerwaard wonen en actief zijn, elkaar vaker ontmoeten. Dan is de Bommelerwaard merkbaar van ons allemaal: progressief, conservatief, mensen met migratieachtergrond, ondernemers, arbeidsgehandicapten, vrijwilligers, werknemers, werkzoekenden, arbeidsmigranten, actievelingen, jongeren, gezinnen, singles, kinderen, senioren, tieners. Iedereen!

GR2018
w

VERTROUWEN IN INWONERS

De gemeente is van ons zelf. Inwoners en bestuur staan niet tegenover, maar naast elkaar. En dat moet merkbaar zijn aan het bestuur. Soms is de werkwijze van de gemeente voor inwoners maar moeilijk te begrijpen. En soms begrijpt de gemeente niets van inwoners. Vertrouwen in inwoners vraagt: met elkaar in gesprek, luisteren, kennis van inwoners benutten, helder en betrouwbaar besluiten durven nemen en uitleggen, successen vieren en delen, evenwicht tussen grote en kleine kernen.

GR2018

DUURZAAMHEID CENTRAAL

Een initiatief of oplossing voor een vraagstuk is niet voor even, maar legt de basis voor de toekomst. We willen dat de dingen die we doen duurzaam zijn: letterlijk toekomstbestendig. Dat betekent dat we rekening houden met de effecten op de langere termijn. Voor de mensen in de Bommelerwaard, voor een leefbare omgeving en voor het creëren van waarde.

GR2018

HANDELEN MET VISIE

We doen niet zomaar wat. Wij verdiepen ons in wat er speelt. Kennis benutten die er is, hier of buiten de Bommelerwaard. Zaken van alle kanten bekijken en dan in actie komen. Handelen met visie betekent niet alleen dat we geïnformeerd willen handelen, maar ook op basis van een gezamenlijk toekomstbeeld. Dat vraagt dat we als bewoners met elkaar in gesprek zijn, goed kijken waar we naartoe willen en wat er op ons af komt. Dan kunnen we naast adequaat reageren ook kiezen voor een toekomst zoals wíj die willen.

GR2018

KANSEN BIEDEN

Uiteindelijk gaat het om eenieder van ons en de mensen om ons heen. Elk individu telt als waardevol met eigen plannen en ideeën. Iedereen mag verwachten dat zij of hij ruimte krijgt om zichzelf te ontplooien. Dat mensen je een kans geven, je helpen als het niet lukt. Niet alleen vrienden en familie, maar ook vrijwilligers, professionals en de gemeente. Niet om het voor elkaar te bepalen, maar om een helpende hand te bieden als dat gewenst is. Als mensen iets willen waar zij zelf, en de Bommelerwaard beter van worden, dan beweegt PvdA/GroenLinks mee.

GR2018

Ons verkiezingsprogramma

Met trots presenteren we ons gezamenlijke verkiezingsprogramma. Twee gemeentes, twee partijen, één programma!

De hoofdthema’s in ons programma zijn:

Download ons programma (pdf) PvdA/GroenLinks Verkiezingsprogramma 2018-2022

Doe mee

Geef je op en draag bij aan de beste verkiezingsuitslag ooit in Zaltbommel en Maasdriel.

Vul je gegevens in, dan nemen we contact met je op zodat je weet hoe je kunt bijdragen.

Ben je lid van PvdA of GroenLinks?

Akkoord voorwaarden

10 + 11 =

GR2018

Kandidaten

Op 21 maart 2018 doen PvdA en GroenLinks met een gezamenlijke lijst mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Met trots presenteren wij voor Zaltbommel en Maasdriel een kandidatenlijst die bol staat van talent, ambitie en ervaring. Raadsleden Nico van Wijk en Kees van Drunen zullen in respectievelijk Zaltbommel en Maasdriel de kar trekken.

Maasdriel

GR2018
 1. Kees van Drunen
 2. John Leijdekkers
 3. Evelien Baudoin
 4. Sybren Huizenga
 5. Frank van Engelen
 6. Chantal Oppenheimer
 7. Geri Vervoort
 8. Jan Wim van Drunen
 9. Maud Beljaars
 10. Frans van Veldhoven
 11. Gijsbert Smit
 12. Annemieke Gerris
 13. Klaas Bonsema

Zaltbommel

GR2018
 1. Nico van Wijk
 2. Frits van der Schans
 3. Anneliese van Oort
 4. Mustapha Bounjoua
 5. Ceriel Kanselaar
 6. Emmy de Vrieze
 7. Lia Bruns
 8. Jacomien Steennis
 9. Jan Maarten Fernig
 10. Wilfried Romp
 11. Thea van Wijk
 12. Erwin van der Speld
 13. Henk Diependaal
 14. Hellen Sluiter
 15. Bronno Roemers
 16. Gert Jan van Buuren
 17. Loek de Leeuw
 18. Janny Lagendijk