Maasdriel

MensenNieuws

Nieuws uit Maasdriel

Maartje in de media

Maartje in de media

Maartje Reitsma is sinds kort burgerraadslid voor PvdA/GroenLinks in Maasdriel. In weekblad het Carillon stond deze week een leuk interview met Maartje. Ze vertelt hoe ze wil bijdragen aan een fijne leefomgeving. Mét de inwoners van Maasdriel. Lees het interview...

De Goede Raad (62)

De Goede Raad (62)

Onze fractie vervult geen makkelijke rol in de Maasdrielse politiek in het blootleggen van de pijnpunten. Maar we doen het omdat we denken dat we met waarheid en inhoud meer goed doen voor de toekomst van Maasdriel dan met bedrog en holle frasen. In dit zomernummer...

Inspiratiemiddag burgerinitiatieven

Inspiratiemiddag burgerinitiatieven

Op zaterdag 4 juli is er een inspiratiemiddag voor iedereen die zich verbonden voelt met de idealen van GroenLinks en PvdA in de Bommelerwaard. Deze middag is de eerste in een serie tweemaandelijkse inspiratiemiddagen door GroenLinks/PvdA. We willen hiermee samen...

Wijziging in raadsfractie PvdA/GroenLinks Maasdriel

Wijziging in raadsfractie PvdA/GroenLinks Maasdriel

In de gemeenteraadsfractie van PvdA/GroenLinks in Maasdriel neemt John Leijdekkers het stokje over van Evelien Baudoin. Zij doet tot onze spijt wegens persoonlijke omstandigheden een stap terug. Gelukkig hebben we met voormalig wethouder Leijdekkers een waardevolle...

De Goede Raad (61)

De Goede Raad (61)

Terugblik op een ‘tumulteuze’ Maasdrielse raadsvergadering in coronatijd (16 april) waarin o.a. het al dan niet uitbreiden van het bedrijf De Schans (Drielseweg) aan de orde kwam. Overige onderwerpen: Nota reserves en voorzieningenRegionaal programma...

Vragen over bestemmingsplan buitengebied Rossum

Vragen over bestemmingsplan buitengebied Rossum

PvdA/GroenLinks Maasdriel stelt vragen na openbaar worden van nieuwe informatie over vreemde grenswijziging Bestemmingsplan Buitengebied in Rossum. Waar gaat het over? Een korte terugblik Tijdens het vaststellen van het herziene Bestemmingsplan Buitengebied in de...

Mensen in Maasdriel

Onze kandidaten

 1. Kees van Drunen
 2. John Leijdekkers
 3. Evelien Baudoin
 4. Sybren Huizenga
 5. Frank van Engelen
 6. Chantal Oppenheimer
 7. Geri Vervoort
 8. Jan Wim van Drunen
 9. Maud Beljaars
 10. Frans van Veldhoven
 11. Gijsbert Smit
 12. Annemieke Gerris
 13. Klaas Bonsema
Maasdriel
1 Kees van Drunen

1 Kees van Drunen

Rossum

Duurzaamheid, klimaat en energietransitie / Inwoners, zorg en welzijn / Landschap

Vriendelijk, integer, samenwerker en volhouder

Boerenzoon, geboren in Rossumse polder – partner en vader in gezin met 4 zonen – Wagenings ingenieur – werkte eerst voor de agrarische lerarenopleiding, sinds 2002 voor het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit – in vrije tijd een buitenmens – leukste vakanties: trektochten met tractor en woonwagen.

“Behoud en ontwikkeling van de prachtige natuur in onze gemeente en zorg voor kwetsbare mensen, dat is wat ik belangrijk vind. Ik weet dat Kees van Drunen er ook zo over denkt en dat hij er naar handelt in de gemeenteraad. Kees is kritisch maar altijd constructief. Hij zoekt naar oplossingen waar anderen vooral problemen zien. Hij behandelt iedereen met respect, ook als ze zijn mening niet delen. Ik heb daar heel veel bewondering voor. Oprechtheid, veel dossierkennis en een groot politiek uithoudingsvermogen, het zijn kenmerkende kwaliteiten van Kees van Drunen. Het zijn kwaliteiten die de Maasdrielse gemeenteraad heel hard nodig heeft!”

Frank van den Hurk

>> Lees wat mensen over Kees zeggen

2 John Leijdekkers

2 John Leijdekkers

Kerkdriel

bestrijden van armoede, inzetten voor verduurzaming, verbetering van leefbaarheid in de kernen.
integer, vasthoudend en creatief.

3 Evelien Baudoin

3 Evelien Baudoin

Heerewaarden

Ik wil meedenken over de toekomst van de Bommelerwaard waarbij aandacht is voor natuur, milieu en sociale samenhang.

Waar ruimtelijke ontwikkeling en burgerinitiatieven elkaar raken: daar wil ik me als gemeenteraadslid inzetten om initiatieven vanuit de bewoners van de gemeente die passen in het gedachtegoed van groen links, te ondersteunen. Ik denk dan bijvoorbeeld aan Bommelerwaar die lokaal zonne-energie voor en van bewoners wil realiseren.

Ik woon sinds 1991 (dus al 27 jaar, bijna de helft van mijn leven) in de Bommelerwaard. Een gebied waar ik van ben gaan houden, waar ik me voor in wil zetten.

4 Sybren Huizenga

4 Sybren Huizenga

Rossum

Een goede zorg voor onze burgers. Dus een eerlijke en goede ondersteuning van jongeren en ouderen het zelf niet meer voor elkaar krijgen. Het Sociaal Domein is niet alleen ons ding, maar ook zeker mijn ding!
Sociaal, Betrokken en Inlevingsvermogen

Ik woon al sinds 1991 in de Bommelerwaard en vanaf 2007 in Rossum. Ik voel mij prima op mijn plaats en woon hier met plezier.
Ik ben gehuwd en heb twee kinderen en twee kleinkinderen. Ik ben in de Bommelerwaard begonnen bij de oude gemeente Zaltbommel als beleidsadviseur. Inmiddels werk ik al sinds 1997 als extern adviseur voor de lokale overheid en als interim directeur primair onderwijs.
In mijn vrije tijd probeer ik af en toe te tennissen, fietsen en mijn passie gaat uit naar de wintersporten zoals schaatsen en skiën.
Ik ben al meer dan 15 jaar direct of indirect betrokken bij de gemeentelijke politiek in de Bommelerwaard als burgerlid en als penningmeester.

5 Frank van Engelen

5 Frank van Engelen

Hedel

Geboren en getogen in Hedel na jaren van omzwervingen weer terug.

6 Chantal Oppenheimer-Huijgen

6 Chantal Oppenheimer-Huijgen

Rossum

Zorg en welzijn en duurzaamheid
Enthousiast, kritisch, betrokken

Toen ik nog niet geboren was, woonden mijn ouders een aantal jaren in Velddriel, maar verhuisden naar Eindhoven. Vanwege het werk van mijn man, zijn we met het gezin 18 jaar geleden in de gemeente Maasdriel komen wonen, en we vinden het hier nog steeds heel fijn. Ik werk als geestelijk verzorger in de ouderenzorg en ben daarom extra betrokken bij thema’s Zorg en Welzijn.

Abonneer je op de Goede Raad

Abonneer je op de Goede Raad

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de politiek in Maasdriel.

Je inschrijving is geslaagd!