Zaltbommel

MensenNieuws

Nieuws uit Zaltbommel

Nieuwsbrief januari 2021

Nieuwsbrief januari 2021

Er is weer een nieuwsbrief uit: https://preview.mailerlite.com/c5s3v8 Onderwerpen o.a.: openbaar toilet in de binnenstad; ecodorp Boekel als inspiratiebron; omgevingsvisie Bommelerwaard. Fijne jaarwisseling toegewenst!

Omgevingsvisie raakt PvdA-GroenLinks!

Omgevingsvisie raakt PvdA-GroenLinks!

De Omgevingsvisie gaat over keuzes voor de toekomst die gemeenten maken m.b.t. de omgeving waarin wij wonen, werken en recreëren. Onderwerpen die in een omgevingsvisie aan bod komen zijn – naast wonen en werken – bijvoorbeeld ook: hoe richten we een openbare ruimte...

Ecodorp Boekel als inspiratie voor woningbouw in Zaltbommel!

Ecodorp Boekel als inspiratie voor woningbouw in Zaltbommel!

In Boekel bouwen inwoners gezamenlijk aan een duurzame toekomst! De raad van Zaltbommel kon hiervan kennis nemen tijdens een inspirerend werkbezoek met rondleiding en toelichting afgelopen najaar (18 september j.l.). De initiatiefnemers en toekomstige bewoners houden...

“Dan ga je toch weg bij die zak!”

“Dan ga je toch weg bij die zak!”

Was het maar zo eenvoudig! En daarom: wat goed dat een campagne als ‘Orange the World’ in het leven is geroepen door de Verenigde Naties. Overdreven? Niet meer van deze tijd? Nee! Het is nog altijd zó nodig aandacht te vragen voor vrouwen en meisjes die met geweld...

Mensen in Zaltbommel

Onze kandidaten

 1. Nico van Wijk
 2. Frits van der Schans
 3. Anneliese van Oort
 4. Mustapha Bounjoua
 5. Ceriel Kanselaar
 6. Emmy de Vrieze
 7. Lia Bruns
 8. Jacomien Steennis
 9. Jan Maarten Fernig
 10. Wilfried Romp
 11. Thea van Wijk
 12. Erwin van der Speld
 13. Henk Diependaal
 14. Hellen Sluiter
 15. Bronno Roemers
 16. Gert Jan van Buuren
 17. Loek de Leeuw
 18. Janny Lagendijk
Zaltbommel
1 Nico

1 Nico

Zuilichem

 1. Iedereen een woning. Weg met de wachtlijst.
 2. Wij beperken het aantal arbeidsmigranten dat hier woont.
 3. Alle aandacht voor mantelzorgers.

Ik woon hier nu 42 jaar en was 15 jaar de Sinterklaas van Zuilichem
Heb 17 jaar en 3 weken geknokt om het fietspad tussen Gameren en Zuilichem voor elkaar te krijgen.
Sport: basketbal
Muziek: alles wat lekker dansbaar is.
Hobby : Schilderen en tekenen.

2 Frits van der Schans

2 Frits van der Schans

Bruchem

– het volwaardig betrekken van alle inwoners, dus ook seizoensarbeiders, arbeidsmigranten en statushouders, in onze samenleving
– een schone en duurzame samenleving met energie zuinige woningen, groene wijken en dorpen, minder zwerfafval en minder kassen
– meer ruimte voor kleinschalige bedrijven en lokale initiatieven
– meer mogelijkheden voor m.n. jongeren, mindervaliden en ouderen om te sporten

Eerlijk, enthousiast & vooruitdenkend

Ik ben opgegroeid in Well op een boerderij met koeien, varkens, paarden, schapen, kippen, kalkoenen, gras, graan, aardappelen, boomgaard en moestuin.
Daarna heb ik gestudeerd in Wageningen en tijdelijk in Utrecht gewoond. Inmiddels woon ik samen met mijn partner in Bruchem en hebben wij vier kinderen. Ik werk als adviseur bij Centrum Landbouw en Milieu aan duurzame landbouw, gezonde voeding en aantrekkelijk platteland.

3 Anneliese van Oort

3 Anneliese van Oort

Zaltbommel

Welzijn en zorg, Onderwijs, Wonen
Welzijn in de breedste zin van het woord; dat is niet alleen dat je jezelf senang voelt, maar heeft ook betrekking op hoe je woont; welk onderwijs kun je volgen; kun je werk vinden dat bij je (dromen en talenten) past; heb je mensen en aandacht om je heen; en kun je je leven inrichten zonder zorgen over gezondheid, financiën en milieu.

Daadkrachtig, betrokken en ongekunsteld (maar niet onnozel!)
Ik ben geboren aan de andere kant van de rivier in Tuil. Na omzwervingen ben ik in 1991 weer – met mijn 3 dochters – in de Bommelerwaard beland. Eerst tot 2009 in Hedel, daarna in Zaltbommel.
De (culturele) faciliteiten van een kleine stad met de stadswallen, de uiterwaarden en het water om de hoek, zijn erg belangrijk voor mij (en de honden).
Naast veel vrijwilligerswerk en de laatste jaren veel mantelzorg, heb ik allereerst professioneel in de kinderopvang gewerkt en als buurtopbouwwerker in de Bijlmermeer, later als projectleider en manager binnen VluchtelingenWerk.

4 Mustapha Bounjoua

4 Mustapha Bounjoua

Zaltbommel

Meer leer-werkplekken en projecten om de jeugdwerkloosheid te bestrijden. Alles begint met werk en iedereen verdiend een eerlijk kans en het gevoel dat je er bij hoort. Een ander belangrijke punt is een goed functionerende sociaal domein waar mensen centraal staan. Niemand mag buitenspel staan! Daar hoort natuurlijk ook een veilige en leefbare leefomgeving bij waar alle inwoners van onze gemeente in harmonie met elkaar kunnen samenleven.

Sociaal, rechtvaardigheid en solidair.

Ik woon bijna mijn hele leven in Zaltbommel, ben getrouwd en heb 3 kinderen waar ik graag tijd mee doorbreng.

5 Ceriel Kanselaar

5 Ceriel Kanselaar

Bruchem

Cultuur, kunst en sport, werk en economie.

Ik ben sociaal en ondernemend en heb doorzettingsvermogen.

Geboren en opgegroeid in de Bommelerwaard. Ik woon samen met mijn vriendin en kind in Bruchem, waar we samen op cultureel gebied actief ben. Denk hierbij aan de jeugdmuziekdag, DTP werk en social media voor verenigingen en ondersteuning voor maatschappelijk belanghebbende partijen als het Toeristisch informatiepunt Bommelerwaard (TRIP), Bommelerwaar en wijk- of dorpsplatformen en -raden.

Sport graag, maak graag een stukje muziek en ben het liefst onder de mensen. De ideeën en wensen die ik daarin mee krijg wil ik graag in de gemeente verwezenlijken. Geen vriendjespolitiek meer, maar gehoor geven aan de bevolking.

6 Emmy de Vrieze

6 Emmy de Vrieze

Zaltbommel

Optimistisch, resultaatgericht en enthousiast.

Ik wil me in Zaltbommel extra inzetten voor armoedebestrijding, onderwijs en de energietransitie.

Sinds 2010 woon ik weer in Zaltbommel. Als jong meisje ben ik Zaltbommel opgegroeid en na omzwervingen door heel Nederland keerde ik samen met mijn man terug. In Zaltbommel vind ik het beste van twee werelden; dichtbij de bedrijvige Randstad en op steenworp afstand van het gemoedelijke Brabant; alle voorzieningen van een stad met de rust en overzichtelijkheid van en klein plaatsje; historie en cultuur midden in het prachtige rivierenlandschap.
Inmiddels ben ik moeder en naast mijn werk als Manager Personeel & Organisatie bij een groot schoonmaakbedrijf, wil ik me graag inzetten voor de inwoners van Zaltbommel. Ik ben er namelijk van overtuigd dat wanneer het goed gaat met de inwoners het ook goed gaat met de gemeente.

Home 2018-2022

Schrijf je in en blijf op de hoogte

Abonneer je nu op de nieuwsbrief van onze fractie in Zaltbommel

Je inschrijving is geslaagd!

Home 2018-2022

Schrijf je in en blijf op de hoogte

Abonneer je nu op de nieuwsbrief van onze fractie in Zaltbommel

Je inschrijving is geslaagd!